Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



Ένα νόστιμο πιάτο που περιέχει περισσότερα λαχανικά, παρά... αβγά! Σου προτείνουμε από λαχανικά να επιλέξεις σπαράγγια, μανιτάρια, κολοκυθάκια, σπανάκι ή σέσκουλα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαγειρεμένα λαχανικά που έχουν περισσέψει.

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κρεμμύδι σε ροδέλες
4 φλ. ψιλοκομμένα λαχανικά (χρησιμοποιήσαμε ψιλοκομμένα σέσκουλα, κολοκυθάκια και σπαράγγια)
Αλάτι, πιπέρι
Λίγα φύλλα φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)

1. Ρίχνεις τη 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν ζεσταθεί ρίχνεις το κρεμμύδι να μαλακώσει για 3 λεπτά. Προσθέτεις τα λαχανικά και ελάχιστο αλάτι. Δυναμώνεις τη θερμοκρασία και τα αφήνεις να μαλακώσουν για 10 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Πρέπει να σκουρύνουν λίγο,
χωρίς να καούν.

2. Χαμηλώνεις τη θερμοκρασία -όταν έχουν γίνει σχεδόν- και προσθέτεις το φρέσκο βασιλικό. Συνεχίζεις το ψήσιμο ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά απ’ τα λαχανικά (υπολόγισε 5 λεπτά παραπάνω για τα μανιτάρια).

3. Χτυπάς εν τω μεταξύ τα αβγά με την παρμεζάνα. Προσθέτεις όσο αλάτι θέλεις και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτεις το υπόλοιπο 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνεις τα αβγά στα λαχανικά ανακατεύοντας ώστε να διανεμηθεί ομοιόμορφα και περιμένεις να ψηθεί.

4. Σερβίρεις την ομελέτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφική αξία ανά μερίδα
136 θερμίδες, 7g πρωτεΐνες, 5g υδατάνθρακες, 2g φυτικές ίνες, 10,5g λίπος, 2g κορεσμένα λιπαρά, 665mg νάτριο

http://www.preventionmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails